Sportverenigingen in Berkelland opgelet!

Als trainer-coach krijg je te maken met groepsdynamiek, emoties, verschillende persoonlijkheden en variërende interesses per leeftijdsgroep.
Hoe ga je om met die verschillen en hoe zorg je dat jouw training past bij een diverse groep sporters? Door een combinatie van praktijkervaring en theoretische kennis, leren trainers hun sterke punten benutten, hun ontwikkelingspunten aanpakken en hoe ze naast het vergroten van spelkennis en sportvaardigheden kunnen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van sporters.

Wij bieden vanaf september deze nieuwe train de trainer cursus aan. Deze cursus is ontworpen om zowel beginnende als ervaren trainers en coaches te helpen bij het creëren van een sociaal veilige en stimulerende omgeving waarin sporters zich kunnen ontwikkelen en plezier kunnen ervaren.

Wat kun je verwachten?

De cursus bestaat uit drie avonden van 2-2,5 uur en is geschikt voor beginnende en ervaren trainer-coaches. Tijdens de cursus die sportoverstijgend is, gaan we dieper in op de vier belangrijke onderdelen van trainerschap: structureren, stimuleren, individueel aandacht geven en regie overdragen. Deelnemers ontvangen na succesvolle afronding een bewijs van deelname van de SFB.

De e-laerning ‘Een beetje opvoeder’ maakt deel uit van de cursus

De online scholing ‘Een beetje opvoeder’ is een van de voorwaarden waar sportclubs minimaal aan moeten voldoen om de juiste voorwaarden te scheppen voor een sociaal veilige sportcultuur. De e-learning wordt door NOC*NSF gratis ter beschikking gesteld en is zelfstandig te volgen maar nemen wij ook op in onze cursus omdat deze perfect op elkaar aansluiten. Een win win situatie dus. Je sluit de e-learning af met een toets.

Aanmelding

Deelname aan de cursus is gratis voor sportverenigingen. Verenigingen kunnen zich aanmelden door contact met ons op te nemen via info@sportfederatieberkelland.nl. We maken dan met 1 of meerdere verenigingen tegelijkertijd nadere afspraken en plannen de cursusdata gezamenlijk in. Ook hebben we al drie data gepland waarop je zou kunnen inschrijven als individuele trainer(s). Deze data zijn:
16, 23 en 30 september. Wij kijken ernaar uit om samen met jullie trainers en coaches te werken aan een positieve en stimulerende sportomgeving!

Let op, hoe eerder je jouw vereniging aanmeldt, hoe groter de kans dat je in september kunt starten!

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!